Manuele lymfedrainage

Bij lymfe-oedeem is er een probleem in de afvoer van lymfevocht na bijvoorbeeld oncologische operaties waarbij meerdere lymfeklieren worden verwijderd of na bestralingen waarbij lymfeklieren en/of lymfevaten worden beschadigd. Er ontstaat dan een zwelling in het getroffen gebied.

Dit komt vaak voor na borstamputatie waarbij de betreffende arm dik wordt of bij prostaat-, baarmoederhals-en cervixkanker waarbij één of beide benen dik worden.

De behandeling van deze soorten oedeem bestaat o.a. uit drainagetechnieken, waarbij met de handen vocht wordt verplaatst naar lymfevaten en klieren die nog wel in tact zijn. Ook is dit mogelijk door middel van het gebruik van zwachtels en windsels en lymfetaping.

« Terug

Contact

Voor meer informatie en/of het maken van een
afspraak kunt u bellen met 0513 - 62 88 95.

Informatie

Ik heb contracten met alle zorgverzekeraars in Nederland. Als u verzekerd bent voor fysiotherapie, dan worden de behandelingen rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar gedeclareerd. Als u niet of te weinig bent verzekerd, wordt de rekening naar u opgestuurd. Dan gelden de tarieven zoals die zijn aangegeven in mijn behandelruimte.